Länsimetro Tapiolaan huhtikuussa?

Länsimetron avaaminen Tapiolaan olisi mahdollista huhtikuussa ja Matinkylään kesäkuussa, arvioi Länsimetro Oy tiedotteessaan 9.12.2016. Länsimetron Aalto-yliopiston, Keilaniemen ja Tapiolan asemien turvallisuus ja käytettävyys on testattu yhteiskoekäyttötesteissä. Ruoholahti–Tapiola-osuuden testaus saadaan päätökseen tammikuun aikana. Espoon ja Helsingin pelastuslaitokset tekevät palotarkastukset ja palo- ja pelastusharjoitukset, joiden jälkeen kaupunkien rakennusvalvontaviranomaiset voivat hyväksyä asemien ja ratatunnelien käyttöönoton. HKL vastaanottaa radan ja asemat hoitoonsa ja HSL taas päättää matkustajaliikenteen aloittamisesta sekä liityntäbussijärjestelmään siirtymisen ajankohdasta. HSL:n mielestä koko Länsimetron osuus Ruoholahdesta Matinkylään tulisi avata samalla, jolloin muutokset bussilinjastoon voisi tehdä yhdellä kertaa, esimerkiksi kesäliikenteen 2017 alusta.