Liikenne uudenvuodenaattona

Uudenvuoden vastaanottoa ja samalla Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden alkua juhlitaan tällä kertaa Kansalaistorilla Eduskuntataloa vastapäätä sekä koko Mannerheimintiellä Postitalon ja Oopperan välillä. Tämän vuoksi linjat 4, 7A/B ja 10 ohjataan molemmissa suunnissa poikkeusreitille –LP–RUN–OP– noin klo 20 lähtien. Pitemmän reitin vuoksi linjoilla 4 ja 10 on kummallakin liikenteessä ylimääräinen vuoro. Seiskat pärjäävät normaalivuoroillaan. Senaatintorille, missä juhlat normaalisti on järjestetty, pääsee tällä kertaa ajamaan normaalisti.
Poikkeusreittien lisäksi lisälinjalla 10B, KK–RUN–KST (paluusuunnassa lähtö pysäkiltä JAL2) järjestetään lisäliikennettä kello 21.30 lähtien. Linjalla on lähtöjä klo 21.30–23.30 n. 10 minuutin välein ja sen jälkeen n. klo 1.30 asti 3–10 minuutin välein. Yhdessä normaalivuorovälillä (20 min) ajavan linjan 4 kanssa osuudelle LP–RUN–TTP tarjotaan noin 5 minuutin vuorovälit yöliikenteen loppuun. Linjan 10B viimeiset lähdöt ovat KST:ltä 1.13 ja KK:sta 1.33. Koko raitioliikenteessä on kaikkiaan 22 yövaunua, kun normaaliöinä niitä on 12.

Metrolinjoja ajetaan noin kolme tuntia normaalia pitempään ja vuorovälit molemmilla linjoilla ovat 10 min. Viimeiset junat lähtevät VS:sta 2.05, MM:stä 2.00, RL:sta VS:een 2.26 ja RL:sta MM:een 2.31.

Lähijunilla on lisälähtöjä aamuviiteen asti kaikilla rataosilla ja junat ovat normaaleja pitempiä.

Bussiliikenteessä Elielinaukiolle päättyvät Helsingin sisäiset linjat 40, 43 ja 63 ajavat molemmissa suunnissa OP–RUN–KP, seutulinjat puolestaan –OP–Helsinginkatu–Wallininkatu–Toinen linja–HT–Eläintarhantie–Wallininkatu–Helsinginkatu–OP–. Myös bussiliikenteessä ajetaan runsaasti lisälähtöjä puolenyön jälkeen.