Kuljettajien lipunmyynti raitiovaunuissa loppuu?

Helsingin kaupungin lausunnossa HSL:n Toiminta- ja talousarviosuunnitelmasta 2017–2019 on halunnut kiirehtiä raitiovaununkuljettajien lipunmyynnin lopettamista. Kuljettajamyynnin lopettamisella arvioidaan saavutettavan merkittävä palvelutason parantuminen pysäkkitoimintojen nopeutuessa ja samalla myös liikennevaloetuuksia on helmpompi kehittää. Helsingin mukaan kuljettajalipunmyyntiä korvaavien lipunmyyntikanavien tulisi raitioliikenteen kehittämistoimenpiteiden näkökulmasta olla käytössä vuoden 2017 aikana ja kuljettajalipunmyynnistä olisi tarkoituksenmukaista luopua viimeistään vuoden 2018 alussa.
Vaunuihin ei tällä tietoa tule lipunmyyntilaitteita. Suurimmille pysäkeille tulee monilippuautomaatit ja muille keskeisille pysäkeille kertalippuautomaatit. Pienemmiltä pysäkeiltä tulevat matkustajat joutuvat turvautumaan puhelimeen ladattavaan kertalippuun tai maksamaan matkansa matkakortin arvolla.
HSL:n hallitus päättää asiasta kokouksessaan 25.10. Ks. tarkemmin kokouksen HSL:n hallituksen esityslistan asia nro 2 tai koko esityslista.