Raide-Jokerin kalustohankinta

HSL:n hallitus päättää kokouksessaan 25.10. myös Raide-Jokerin kalustohankinnasta.
Esityksen perusteella on tarkoituksena hankkia 29 pituudeltaan 35-metristä kaksisuuntaista vaunua Transtech Oy:ltä voimassaolevan Artic-vaunujen hankintasopimuksen option perusteella. Hankinnan kokonaiskustannukset saavat olla enintään 107,9 miljoonaa euroa, mikä sisältää myös varaosien hankinnan, vaunujen toimitusaikaisen rahoituksen korkokustannukset, varautumisen mahdollisiin lisä- ja muutostöihin sekä HKL:n omat hankintaprojektin kustannukset. HSL:n ja HKL:n välisen yhteistyösopimuksen ehdoilla on tarkoitus varmistaa, että HSL:llä on mahdollisuus myöhemmin erikseen päättää järjestää Raide-Jokerin liikenteen operointi kilpailuttamalla.

HKL:n toivomuksesta vaunun keskiosaan on tulossa myös niiausominaisuus ja se toteutettaneen vaunusarjan prototyyppivaunussa. Kyseessä on ensimmäistä kertaa toteutettava tekninen ratkaisu, joten sen toimivuutta, teknistä luotettavuutta ja vaikutusta pysähtymisaikoihin aiotaan testata koeajoilla ennen ominaisuuden toteuttamista sarjatuotantovaunuissa.

Tutustu asiaan tarkemmin HSL:n hallituksen esityslista 25.10., asia nro 8.