”HKL 600” liikenteeseen

Raide-Jokeri-vaunu Otanmäen tehtaalla 5.3. Kuva HKL.
Raide-Jokeri-vaunun mittavaunu tuotiin Helsinkiin 9.3. Kuva HKL.

Raide-Jokeri-vaunujen mittavaunu,

”HKL 600” valmistui Otanmäessä maaliskuun alussa ja tuotiin Helsinkiin 9.3. Mittakehikon ulottumat ovat samat kuin tulevan Raide-Jokeri-vaunun. Pituutta kehikolla on 34,5 metriä. Vaunulla testataan nykyisiä raitiovaunuja suuremman vaunun ja Helsingin raitiotieradan yhteensopivuutta. Testiajot ovat tarpeen, koska sen avulla saadaan selville, miten vaunu sopii eri kohtiin rataverkolla ja onko nykyisessä radassa tai vaunussa jotain, jota pitäisi ottaa huomioon vaunun ja pysäkkien suunnittelussa. Raide-Jokerin prototyyppivaunut valmistuvat 2019 ja niillä liikennöidään aluksi keskustan rataverkossa.

Testiajoja on tehty maanantai-illasta 13.3. lähtien. 14.–15.3. vaunulla on tarkoitus ajaa seuraavasti: Vallilan varikolta lähdetään noin kello 23 kohti Salmisaarta (8 linja). Tämän jälkeen ajetaan linjat 7 siten, että Töölöön hallilla käännytään Pasilaan, josta Brahen kentän ympäri linjan 9 Pasilan kierros. Seuraavaksi suunnataan Hakaniemeen ja Liisankadun kautta Katajanokalle. Aikataulun salliessa Katajanokalta mennään vielä Länsiterminaalille ja sieltä Brahen kentän kautta takaisin Vallilaan. Jos aikataulu menee tiukaksi, ei Länsiterminaalin kautta kierretä, vaan Katajanokalta mennään Brahen kentän kautta Vallilaan. Vallilan varikolle saavutaan takaisin noin kello 5–5.30. Muutokset reittiin ovat mahdollisia.

15.–16.3.maaliskuuta: Vallilan varikolta lähdetään noin kello 23 ja edetään reittiä Sturenkatu–Helsinginkatu–Mannerheimintie–Bulevardi–Hietalahti (6 päätepysäkki)–Bulevardi–Mannerheimintie–Pikku-Huopalahti (10 päätepysäkki)–Mannerheimintie–Kirurgi(10 päätepysäkki)–Rautatientori–Snellmaninkatu–Liisankatu–Katajanokka (4 päätepysäkki)–Senaatintori–Liisankatu. Reitti päättyy Koskelan varikolle. Muutokset reittiin ovat mahdollisia.

HKL päivittää vaunun tulevat reitit sivulleen ja SRS kiittää!