Raide-Jokerin kalustohankinnan hankesuunnitelma hyväksyttiin

© Idis Design Oy
© Idis Design Oy

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 28.9. hyväksyä Raide-Jokerin kaluston hankesuunnitelman.
Raide-Jokerille hankitaan enintään 29 kahteen suuntaan ajettavaa, 35 metriä pitkiä raitiovaunuja. Hankkeen kokonaiskustannus, jossa on otettu huomioon varaosat ja varaukset, on yhteensä enintään 107,9 miljoonaa euroa (ilman alv).
Hanke toteutetaan niin, että raitiovaunut tulevat liikenteeseen Raide-Jokeri -linjan valmistumisen edellyttämässä aikataulussa vuoteen 2021 mennessä.
HSL:llä on raitioliikenteen tilaajana oikeus kilpailuttaa Raide-Jokerin liikenne haluamanaan ajankohtana siten, että HSL saa vuokrasopimuksella Raide-Jokeria varten hankittujen vaunujen hallinnan luovuttaakseen vaunut tarjouskilpailun voittaneen operaattorin käyttöön. Raitiovaunujen hallinnan luovutus voidaan toteuttaa joko siten, että HKL vuokraa raitiovaunut pitkäaikaisella vuokrasopimuksella suoraan HSL:lle taikka siten, että Raide-Jokeria varten hankitut raitiovaunut siirretään erikseen sovittavan kalustoyhtiön omistukseen ja/tai hallintaan. Kalustoyhtiö vuokraa raitiovaunut edelleen HSL:lle tarjouskilpailun voittaneen operaattorin käyttöön.