SRS-Uutiset 2014 Suomen Raitiotieseura ry: Etusivu Finnish Tramway Society: Frontpage

Kehäratä 8.9.2014

Kuvat ©  Jukka Lyly

Vantaankosken peruskorjattu, uutuutta hohtava asema, kuvattu kehä kolmosen suunnasta. Raide 1 menee kohti Helsinkiä ja raide kohti lentoasemaa.
Tästä alkaa varsinainen kehärata.
Vantaankosken asema koko komeudessaan. Kuva otettu Martinkyläntieltä kohti kehä kolmosta.
Vantaankosken aseman pohjoinen sisäänkäynti...
Flirt-juna saapunut juuri Vantaankoskelle. Vajaa vuosi, niin matka jatkuu tästä eteenpäin.
Kehäradan ensimmäinen silta on kerrassaan massiivinen. Taustalla Vantaankosken asema.
Eikä toinenkaan silta kakkoseksi jää: Tässä rata ylittää kehä kolmosen ja seuraava asemakin on kohta näköpiirissä.
Vehkalan aseman rakennusurakasta kertova kyltti. Valmista pitäisi olla 8/2014, mutta...
...Pientä hienosäätöä vaille valmista. Mainittakoon, että Vantaankosken ja Vehkalan asemien välimatka ei ole kuin kilometri.
Kehärataa kulkee välillä aivan Hämeenlinnan moottoritiessä kiinni. Tästä kun kääntyy vasemmalle, niin päätyy Hämeenlinnan väylälle.
Kivistön asema-aluetta, valmista pitäisi olla reilun kuukauden kuluttua, mutta vaiheessa näyttää olevan.
:Kivistön asema-alueella on työt aika pahasti kesken. Taustalla Hämeenlinnan väylä ja tässä kohta rata kulkee pikku pätkän tunnelissa...
Tämän hiekkakannen alla kulkee rata ja tästä se tulee ulos Kivistön asemalta. Kuva otettu Hämeenlinnanväylän suunnasta kohti lentoasemaa..
Kivistön tunnelin suuaukko. Tämä otettu taas kohti Hämeenlinnan väylää...
Samaisen tunnelin suuaukko läheltä kuvattuna. Raiteella näkyy pieni puinen stop-merkki tms...Maallikkona ymmärtäisin, että rata on täysin ajokelpoinen tänne saakka. Kuva otettu Hämeenlinnan tien suuntaan.
Kivistön ja Katriinantien välisen osuuden junarata kulkee pienessä "solassa".
Kivistön asema-alue tulee aivan Keimolan Nesteen välittömään läheisyyteen. Kuvassa näkyy Keimolan Neste.
:Kehärata-projektissa on otettu huomioon mm. pyöräilijät ja muu kevyt liikenne. Nimittäin radan vieressä kulkee kevyen liikenteen väylä koko matkan ajan aina Keimolan nesteeltä Katriinantielle saakka. Kun rata lopullisesti valmistuu, pääsee Keimolasta ja Kivistöstä fillarilla Tikkurilaan saakka
Kuvassa siintää kaukana horisontissa lentokentän kolmos-kiitotie, josta junarata jatkuu tunnelissa Aviapoliksen, Lentoaseman ja Ruskeasannan alitse ja takaisin maanpinnalle rata tulee hieman ennen Koivukylää, Leinelässä. Kuten edellisessä kuvassa mainitsin, on kevyt liikenne huomioitu erinomaisesti. Radan vasemman puoleinen baana johtaa erään omakotitalon pihaan, mutta junaradan oikealla puolella kulkee jo Tikkurilantie, ja sitä ajamalla pääsee Tikkurilaan saakka.
Bongasin myös kehäradan ensimmäisen junan, VR:n ratakoneen. Havaintoni todistaa sen, että kehärata on ainakin osittain ajettavassa kunnossa. Pian tämän jälkeen rata jatkuu tunneliin... Kuva otettu Katriinantien ja Tikkurilantien risteyksestä.
Tästä rata sukeltaa tunneliin ja xx metrin syvyyteen, kohti lentoasemaa. Kuvassa näkyy jo kolmos-kiitotien lähestymisvalot.