SRS-Uutiset 2013 Suomen Raitiotieseura ry: Etusivu Finnish Tramway Society: Frontpage

MLNRVIII, Transtech 01.2013

Kuvat © Jorma Rauhala

Valmis Transtech Oy:n raitiovaunu käsittää vaunut A+C+B. Nyt tekeillä olevat esisarjan vaunut on numeroitu 1 ja 2 ennen kuin ne saavat Helsingissä lopulliset järjestysnumeronsa omasta uudesta numerosarjastaan.
Vaunut 1A ja 2A (lähinnä) valmistumassa Transtechin konepajassa Otanmäellä.
Keulaosan teräsrakenteet puuttuvat vielä. Vaunujen katolla on "ylimääräinen" työtaso ja turvakaiteet. 
Vaunun 1B sisänäkymä nivelestä perää kohti. Sähkökaapelointi on juuri työn alla.
 
Vaunut 1C ja 2C (lähinnä). Välivaunun erottaa hyvin korin teliaukoista, joita on kaksi. Mikäli tilattaisiin nyt rakenteilla olevia pidempiä raitiovaunuja, näitä välivaunuja vain liitettäisiin "junaan" haluttu määrä
Lähinnä vaunun 2B kori ja sen vierellä 1B. Vaunujen peräpäät ovat tässä vaiheessa mustia. Päätyvaunut ovat yhden telin päällä.
MLNRVIII -raitiovaunun keskimmäinen vaunu 2C. Loitompana on tämän tulevan raitiovaunun peräosa eli 2B ja kauimpana ohjaamovaunu 2A.
Vaunun 1B ovissa on jo nähtävissä lopullinen keltainen väri.
Vaunun 1A kattorakenteita ennen lopullisia laitteiden sijoituksia ja
ulkoasun viimeisteleviä suojalevyjä.
Seinä- ja ikkunaelementit ruuvataan korirakenteeseen. Esim. mahdollisessa vauriotapauksessa elementin vaihto ehjään on nopeaa, koska niitä ei liimata. Kuvassa näkyy yksi pohjavärinvaalea seinäelementti. Korin leveyden kasvu perinteisestä kapeahkosta mitasta silminnähden leveämmäksi laituritason yläpuolella on myös helposti havaittavissa.
Vaunun 1B peräpää on saanut jo ikkunat paikalleen.
Vaunun telirunko ylösalaisin odottamassa varustelua.
SRS:n 20 hengen tutustumisryhmä vaunussa 2A.
Koeajorata tehdasalueella on tällä hetkellä lumivaipassa ja virrat
poiskytkettynä, mutta keväämmällä rata herää henkiin, kun vaunujen perusteellinen koeajorupeama alkaa. Koko vaunusarjan käyttöönottotestit tehdään pääpiirteissään Otanmäellä, jolloin Helsinkiin saapuvat vaunut ovat perille tultuaan vähin töin linjakelpoisia.
 
 
SRS:n tilausbussi Kajaanin ja Otanmäen välillä. Tilausmatkat Oy Matka-Moilanen, “Sinipiika”, RMG-407, Volvo B6B/Carrus Star 202.