SRS-Uutiset Suomen Raitiotieseura ry: Etusivu Finnish Tramway Society: Frontpage

Raitiolinja 9 aloitti liikennöinnin 10.08.

Kuvat © Daniel Federley

df_2 (72K)

Jopa itse joulupukki, jolla on tapana matkustaa vaunulla 339 kerran vuodessa joulukadun avajaisten yhteydessä, oli saapunut korvatunturilta juhlistamaan uuden raitiolinjan avajaisia. Kädessä hänellä on HKL:n viestintäjohtajan jakama vapaalippu, joka oikeutti ilmaiseen matkaan ensimmäisellä vuorolla Kolmikulmaan ja takaisin.
df_3 (98K)
Molemmilla päätepysäkeillä tarjottiin varhaisille matkustajille kahvia ja korvapuusteja. Matkan lopuksi sai vielä mukaansa keltavihreän auringonkukan.
df_4 (98K)
Kolmikulmaan saavuttiin hiljaisen liikenteen ansiosta hieman etuajassa, joten aikaa jäi kahvikupilliselle ja valokuvien ottamiseen. Lähes kaikilta välipysäkeiltä tuli matkustajia kyytiin. Harvoinpa on nivelvaunu lähes täynnä sunnuntaiaamuisin!
df_5 (82K)

HKL:n toimitusjohtaja Matti Lahdenranta (vasemmalla) oli pukeutunut päivän kunniaksi Long Beachin liikennelaitoksen virkapuvun paitaan. Raitioliikennejohtaja Pekka Sirviöllä on syytä hymyyn – 78 vuoteen ei Helsinki ole saanut kokonaan uutta raitiolinjaa.
df_6 (53K)

Matkustajia viihdytettiin haitarimusiikilla.
df_7 (89K)
Jo perjantain avajaisjuhlallisuuksiin osallistunut Simo Salo vaimoineen oli tullut paikalle asianmukaisesti ysilinja-t-paidoissa. Salo vaimoineen on muuttanut hiljan asumaan konepaja-alueelle, ja juuri raitiolinjan 9 tuleminen alueelle vaikutti keskeisesti heidän asunnonvalintaansa.
Kuvia linjan 9 ensimmäiseltä liikennöintivuorokaudelta, alkuillasta.
Matkustajia riitti seisomakuormaan asti ja merkillepantavaa oli, että matkustajien puheista ja matkoista (päätepysäkiltä päätepysäkille) päätellen suurin osa oli huviajelemassa.
Jättipä yksi seurue vaunun ikkunaan onnittelunsa uudelle ysille post-it lapulla!
df_8 (98K)
df_9 (98K)
df_10 (94K)
df_11 (21K)